Krentenbrood uit de oven Een recept om zelf een luchtig krenten brood te baken in de oven, in dit recept wordt naar een tarwebloem een deel volkorenmeel gebruikt wat de smaak te goede komt. Oven Mixer (optioneel) 350 gram Tarwebloem 150 gram Volkorenmeel 75 gram Krenten 9 gram gist 7 gram ei (losgeklopt) 50 […]

appel crumble

Een appelkruimel toetje. Van oorsprong een Brits dessert en zo lekker in de herfst of winter. Dit is een variant met havermout. Je kunt ook naar hartelust variëren met het soort fruit dat je gebruikt; peer erbij is lekker, maar ook kiwi, of in het voorjaar aardbei en rabarber… en ook zeker lekker als tussendoortje […]

Brownie puur met zwarte bonen

Deze brownie is bijna niet van echt te onderscheiden, toch is ie gemaakt van zwarte bonen. ;-) Door deze leuke twist bevat deze brownie een stuk minder calorieën. Ook is ie gezoet met dadels. Brownie puur met zwarte bonen 400 gram zwarte bonen (gekookt of uit blik) 3 eieren 8 dadels (medjool) 25 gram cacao […]

eiersalade

Eiersalade kun je heel gemakkelijk zelf maken. Lekker fris, naar eigen smaak en heerlijk op je brood of toast. Heel smaakvol met onze graaseieren ;-)   Eiersalade 5 eieren (hardgekookt) 1 theelepel mosterd 2 eetlepels Griekse Yoghurt of kwark (of plantaardige yoghurt) 1 klein sjalotje (fijngesneden) 1 snuf paprikapoeder (of meer naar smaak) 1 snuf […]

Graaseieren

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-2plhfh’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”] Graaseieren Op 2 oktober 2020 zijn onze kippen gekomen. Ze verblijven in een kippenkar die vlak bij de molen op een weiland staat.  De kippen hebben overdag de mogelijkheid om  lekker vrij te scharrelen en te grazen in het weiland. Ze hebben […]

raw speculaas suprise

Een grappige variant op de raw dadel kokos balletjes, zijn deze raw speculaas suprises. Een ‘raw’ pepernoot zou je kunnen zeggen. Dadel met pecannoot, amandelmeel en speculaaskruiden. Snel gemaakt en in deze tijd een lekkere versnapering zonder toegevoegde suikers! raw speculaas suprise 5 grote dadels (medjool) 40 gram amandelmeel 50 gram pecannoten 1 theelepel speculaaskruiden […]

vruchtenrolletjes met kaneel

Deze rolletjes lijken erg op de traditionele Chelsea Bun, het Engelse vruchtenbroodje van gist, dat voor het eerst gebakken werd in de 18e eeuw in het Bun House in Chelsea. Alleen is deze variant veel sneller klaar. De licht nootachtige smaak van het speltmeel is heerlijk met de de kaneel en de zoete gedroogde vruchten. […]

Herfst cake

Een leuke versnapering in deze herfsttijd! Lekker met kastanjemeel! En gezoet met gedroogde pruimen en rozijnen. Herfstcake 100 gram gedroogde pruimen 50 gram rozijnen 4 eetlepels kokosolie (gesmolten) 1,5 theelepel baking soda 250 ml kokend water 100 gram speltbloem 100 gram kastanjemeel (of andere (glutenvrije) meelsoort) 1 theelepel wijnsteenbakpoeder 1 snuf zout 1 theelepel kaneel […]

RAW-kokos-citroen energie bommetjes

Een heerlijk verfrissend hapje én heel erg voedzaam met goede ingrediënten!   RAW-kokos-citroen energie bommetjes 1 kleine citroen ( of halve grote) (rasp en sap) 60 gram kokos rasp ((+ 30 gram om mee in te rollen)) 50 gram dadels (liefst medjool) 30 gram pecanoten (gehakt) 20 gram amandelmeel 2 eetlepels kokosolie (zacht) 1 eetlepel […]

bananen ijs (zonder ijsmachine)

Van bevroren banaan kun je heerlijk ijs maken! Dat is wel lekker met dit warme weer. Je hebt maar 1 ingrediënt nodig; en dat zijn (rijpe) bananen. Natuurlijk kun je ook goed variëren met (bevroren) fruit, kaneel of cacao of dadel of honing! bananenijs 4 bananen (rijp of overrijp) variatie 100 gram fruit (eventueel bevroren) […]