Herfst cake

Een leuke versnapering in deze herfsttijd! Lekker met kastanjemeel! En gezoet met gedroogde pruimen en rozijnen.

Herfstcake

Voorbereiding 15 minuten
Totaal tijd 55 minuten
Gang tussendoortje
keuken Hollands
Porties 10

Ingredienten
  

  • 100 gram gedroogde pruimen
  • 50 gram rozijnen
  • 4 eetlepels kokosolie gesmolten
  • 1,5 theelepel baking soda
  • 250 ml kokend water
  • 100 gram speltbloem
  • 100 gram kastanjemeel of andere (glutenvrije) meelsoort
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram amandelen
  • 2 eieren

Instructies
 

  • 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
  • 2. Snijd of knip de pruimen in stukjes.
  • 3. Doe de pruimen, rozijnen, kokosolie en baksoda in een grote kom en voeg het kokende water toe. Laat 15 minuten staan.
  • 4. Meng in een andere kom de speltbloem en kastanjemeel met het kaneel en koekkruiden, bakpoeder, en zout.
  • 5. Voeg de noten en eieren toe aan het pruimenmengsels en roer met een garde door elkaar.
  • 6. Voeg vervolgens speltbloem/kastanjemeel toe en roer met de garde tot een egaal mengsel.
  • 7. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier
  • 8. Schep het mengsel erin en bak in 35-45 minuten (verschillend per oven, laatste 10 minuten in de gaten houden) gaar in de hete oven.
  • 9. Even goed af laten koelen en smullen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating