Cranberrytruffels met citroen

Ontdek hoe eenvoudig het is om zelf deze onweerstaanbare cranberry-kokostruffels te maken! Met santen, kokosrasp, citroen, cranberry’s en een vleugje ahornsiroop creëer je een heerlijke snack die perfect is als tussendoortje of bij de thee.

Keuken: Aziatische invloeden gecombineerd met Westers
Porties: 15 personen
Voorbereidingstijd: 20 min
Baktijd: 15 min
Totale tijd: 35 min

Stappenplan

  • Smelt de santen in een kom die boven heet water hangt (au bain marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Haal daarna van het vuur.
  • Voeg de ahornsiroop toe en meng met een garde tot één geheel.
  • Doe de kokosrasp, citroenrasp en cranberry's erbij en roer goed door.
  • Giet het citroensap erbij en meng met je handen tot één geheel.
  • Weeg balletjes van 20 gram af en rol tot truffels.
  • Leg de truffels op een plaat of bord en plaats

15 minuten in de vriezer.

  • Haal voor gebruik de truffels uit de vriezer en laat ze 5 minuten op temperatuur komen.

Ingrediënten

  • 100 g santen (kokoscéme)
  • 30 g ahornsiroop
  • 100 g kokosrasp
  • geraspte schil en sap van een halve biologische citroen
  • 30 g gedroogde cranberry's

De producten uit dit recept

cranberry’s

Dadels (medjool)

Onze andere recepten

oliebollen

mueslikoeken

Zuurdesembrood bakken

Brood uit de oven