Mercy Ships

Als bedrijf ondersteunen wij de organisatie Mercy Ships. Mercy Ships is een christelijk goed doel met een duidelijke missie: in navolging van Jezus hoop en genezing brengen aan de allerarmsten in de wereld, omdat ieder mens kostbaar is. 

Goed doel

Gratis operaties

Met verschillende schepen varen ze naar diverse landen in Afrika om mensen met levensbedreigende aandoeningen een gratis operatie aan te bieden. Per jaar zetten 1200 vrijwilligers zich hiervoor in.

Aan boord van bijvoorbeeld de Africa Mercy:

  • Bereiken ze jaarlijks duizenden mensen in Afrika met kwalitatief hoogwaardige veilige chirurgische zorg.
  • Werken 400 professionele vrijwilligers die intensief samenwerken en hoogstaande zorg bieden. Ook trainen zij het lokale medische personeel, zodat de zorg blijvend verbeterd is als het schip naar een volgend land vaart.
  • Worden de meest voorkomende aandoeningen in Afrika behandeld, zoals schisis, tumoren, fistels, brandwonden, vergroeide benen en staar. Ook worden hernia operaties uitgevoerd en wordt tandheelkundige zorg geboden.
  • Zijn vijf operatiekamers en 82 patienten bedden. Tijdens de werkperiode van tien bedden maanden in een Afrikaans land worden meer dan 1500 operaties uitgevoerd.