Een grappige variant op de raw dadel kokos balletjes, zijn deze raw speculaas suprises. Een ‘raw’ pepernoot zou je kunnen zeggen. Dadel met pecannoot, amandelmeel en speculaaskruiden. Snel gemaakt en in deze tijd een lekkere versnapering zonder toegevoegde suikers!
raw speculaas suprise
- 5 grote dadels (medjool)
- 40 gram amandelmeel
- 50 gram pecannoten
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 4 eetlepels water (wanneer het geheel te droog blijft)
- 1/2 theelepel kaneel (naar smaak)
- 1 snuf zout
- 1 eetlepel amandelschaafel (fijngemaakt, om balletjes in te rollen ter garnering)
- Ontpit de dadels en snijd deze in kleine stukjes. Breek de pecannoten in kleine stukjes, voeg de overige ingrediënten toe en kneed tot een geheel. Of doe de dadels en de pecannoten en amandelmeel, speculaaskruiden, water en kaneel/ zout in een keukenmachine/foodprocessor en meng. Hoe korter je mengt hoe grover het deeg en meer bite.
- Laat een halfuurtje in koelkast opstijven om makkelijker balletjes te kunnen maken in gewenste grote.
- Rol ze tenslotte door het (fijngemaakte) amandelschaafsel en druk stevig aan.
- Bewaar in de koelkast voor een aantal dagen of in de vriezer voor een langere periode.
- Eet smakelijk!