RAW-kokos-citroen energie bommetjes

Een heerlijk verfrissend hapje én heel erg voedzaam met goede ingrediënten!

Porties: 6 personen
Voorbereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 50 min

Stappenplan

  1. Rasp allereerst de citroen en pers daarna uit.
  2. Zorg dat de dadels en kokosolie zacht zijn, maal dit in de hakselaar/blender, samen met het citroensap + rasp en de overige ingrediënten, behalve de pecannoten.
  3. Maal goed zodat het deeg een smeuïg geheel is. Voeg indien nodig een extra eetlepel kokosolie of water toe om nog meer smeuïg te maken.
  4. Mix de kleine stukjes pecannoten met een lepel door het deeg.
  5. Nu is het deeg klaar om balletjes te draaien, zo groot als een cherry tomaatje ongeveer 12 stuks, of als je ze kleiner maakt meer 😉
  6. Rol ze voor een mooi wit laagje door de gemalen kokos.
  7. Plaats ze minimaal een half uur in de koelkast en serveer ze koud.
  8. Proef en geniet! Eet smakelijk!

TIP: Plaats voor het balletjes draaien het deeg een half uurtje in koelkast zodat het lekker stevig is.

Ingrediënten

  • 1 kleine citroen ( of halve grote) rasp en sap
  • 60 gram kokos rasp (+ 30 gram om mee in te rollen)
  • 50 gram dadels liefst medjool
  • 30 gram pecanoten gehakt
  • 20 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosolie zacht
  • 1 eetlepel honing
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf kaneel

Onze andere recepten

Havermoutpap

Brownie puur met zwarte bonen

Raw speculaas suprise

Herfst cake