Deze brownie is bijna niet van echt te onderscheiden, toch is ie gemaakt van zwarte bonen. ;-) Door deze leuke twist bevat deze brownie een stuk minder calorieën. Ook is ie gezoet met dadels.

Brownie puur met zwarte bonen

  • 400 gram zwarte bonen (gekookt of uit blik)
  • 3 eieren
  • 8 dadels (medjool)
  • 25 gram cacao poeder
  • 50 gram kokosolie (gesmolten)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 60 gram pecannoten (in stukjes)

topping

  • 1 eetlepel cacao nibs (of chocolade snippers (80%) )
  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Klop de eieren luchtig in een vetvrije kom.
  3. Laat de bonen uitlekken en doe deze samen met de gehakte, ontpitte dadels, snuf zout, cacao poeder, bakpoeder, en de gesmolten kokosolie in een keukenmachine of blender en blijf mixen tot je een gladde massa hebt.
  4. Voeg de eieren toe en de pecannoten in stukjes. Houd eventueel wat nootjes apart om bovenop de brownie te strooien.
  5. Bekleed een ovenschaal (28 x 18) met bakpapier, schep het deeg erin en bestrooi naar keuze met stukjes noot, cacao nibs of chocolade snippers.
  6. Plaats de vorm in de oven en bak in 20-25 minuten gaar.
    Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  7. Tip: voor een stevigere bite: plaats de brownie een uur in de koelkast.
tussendoortje
engels