Van bevroren banaan kun je heerlijk ijs maken! Dat is wel lekker met dit warme weer. Je hebt maar 1 ingrediënt nodig; en dat zijn (rijpe) bananen. Natuurlijk kun je ook goed variëren met (bevroren) fruit, kaneel of cacao of dadel of honing!
bananenijs
- 4 bananen (rijp of overrijp)
variatie
- 100 gram fruit (eventueel bevroren)
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel cacao
- 2 medjooldadels
- 1 eetlepel honing
- Pel de bananen en snijdt ze in kleine stukjes.
- Doe de stukjes banaan in een bak of zak en leg ze voor tenminste 4 uur in de vriezer, liefst langer.
- Haal ze na 4 uur uit de vriezer en mix tot ze zacht en luchtig zijn en je de substantie van een zacht ijs hebt.
- Serveer meteen of voeg nog een van de variaties toe.
Je kunt het ijs ook in een bak in de vriezer bewaren. Wel ongeveer 15-20 minuten voor gebruik uit de vriezer halen.