[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-2plhfh’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Graaseieren

Op 2 oktober 2020 zijn onze kippen gekomen. Ze verblijven in een kippenkar die vlak bij de molen op een weiland staat.  De kippen hebben overdag de mogelijkheid om  lekker vrij te scharrelen en te grazen in het weiland. Ze hebben hierbij alle ruimte en kunnen lopen, grazen zover ze willen. Door  de mobiele kippenkar kan een kip haar natuurlijke gedrag vertonen. Van nature scharrelt een kip altijd zijn eigen maaltijd bij elkaar, rolt door het zand om zijn verenkleed schoon te houden en gaat ’s nachts op stok met de rest van de kippen.

Dat gebeurd nu ook; ‘s nachts verblijven de kippen in de kar, waar ze op stok gaan en in de ochtend hun ei leggen. In de loop van de ochtend gaan ze naar buiten om lekker te grazen. Bij slecht weer kunnen ze onder de kar terecht of naar binnen gaan. Daar krijgen ze ook hun voer.

Wat daarnaast belangrijke voordelen van de mobiele kippenkar zijn, is dat doordat deze verplaatst wordt er geen zwarte uitloop of overbemesting plaatsvindt, minimale kans op wormbesmetting en goed voor het bodemleven.

Voer

De kippen worden bijgevoerd met biologisch lokaal (Europees) geproduceerd voer, non GMO. Dit voer bevat kruiden en granen en zaden zoals klaver, tarwe, gerst, sesam en geen toevoegingen zoals vitaminen en medicijnen. Door dit gezonde voer en deze leefwijze leven de kippen een jaar langer!

Eieren

De eieren van de kippen zijn erg smakelijk. Ze zijn te krijgen bij Graan&Zo in de winkel, bij de PLUS in Nieuw-Lekkerland en via de webshop. De prijs is € 3,25 waarbij je bij Graan&Z0 het retour gebrachte doosje kunt laten vullen voor €3,00.

Vogelgriep

Door de maatregelen vanwege de vogelgriep lopen de kippen nu beperkt (afgerasterd en met net erover) buiten
[/av_textblock]

[av_comments_list alb_description=” id=” custom_class=” av_uid=’av-knirwclm’]

[av_submenu which_menu=’center’ menu=” position=’center’ sticky=’true’ color=’main_color’ mobile=’disabled’ mobile_switch=’av-switch-768′ mobile_submenu=” alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-5d5zgd’ sc_version=’1.0′]
[av_submenu_item title=’Menu item 1′ av_uid=’av-3o94jx’]
[av_submenu_item title=’Menu item 2′ av_uid=’av-20dzod’]
[/av_submenu]