cheesecake met frambozen

Een heerlijke frisse cheescake met havermout bodem en frambozen. Doet het goed op een zomerse dag! Voor de vulling heb ik agar agar gebruikt. Hiermee creeër je een heerlijke romige mousse. (wel binnen twee dagen opeten,  want de agar agar maakt de bodem na een dag vochtig)  Je kunt ook gelatine gebruiken, dan wordt ie […]

Simpele Ontbijt taart met kwark, havermout en banaan

Een taart om mee te ontbijten… hoe leuk en lekker kun je het maken! Deze taart heeft een bodem van Havermout met noten en kokosolie. En is gevuld met kwark, beetje honing, banaan en pure chocolade! Daar komt iedereen zijn bed voor uit. Ook lekker als je sportief bezig bent geweest! Ontbijt taart met kwark, […]

muffins met hazelnoot en abrikoos

Een lekkere volkorenmuffin met stukjes hazelnoot en abrikoos. Leuk bij een ontbijt en ook heerlijk als tussendoortje! De lijst met ingrediënten lijkt lang, maar deze muffins zijn gemakkelijk te maken. Even zorgen dat je de nootjes en abrikoos in huis hebt. Al het overige heb je vaak wel in de kast staan ;-) muffins met […]

maaltijd in een kom; de bowl

Het is tegenwoordig erg in om een maaltijd ‘uit een kom’ te eten.. Je hebt het vast al wel gehoord of gegeten; de sushibowl, açai bowl of superbowl. “De kom staat symbool voor een nieuwe, meer ontspannen manier van eten”, zegt Denise Kortlever, culinair trendjournalist en auteur van het boek ‘All-day bowls’. Je maakt eigenlijk een […]

Jan Hagel

Jan Hagel 250 gram Zeeuwse bloem 100 gram suiker (of minder natuurlijk (ik gebruik 50)) 1 theelepel bakpoeder 1 theelepel kaneel 1/4 theelepel zout 180 gram koude roomboter in blokjes ((kan ook iets minder ; 130 gram)) 1/2 ei losgeklopt 30 gram greinsuiker 30 gram amandelschaafsel Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de […]

Spinazie pannenkoek

Ook eens iets anders proberen met je pannenkoek? Deze spinaziepannenkoek is echt een aanrader! Lekker als lunch of avondgerecht. En kan ook best bij het ontbijt. Met de spinazie door het beslag heb je een heerlijke hartige pannenkoek; lekker om nog te vullen met met nog meer spinazie, gebakken paprika en feta. Ook koud zijn […]

Haver- amandelkoek

Deze koeken, je kunt er ook koekjes van maken vind ik echt heerlijk. Ze zijn glutenvrij door het gebruik van havermeel en amandelmeel. En door de combinatie van amandelmeel en appel lijken het net gevulde koeken, alleen dan de gezonde variant; zonder de boter en suiker! Recept voor 8-10 stuks. Wij hebben ook een  mix […]

5 minute-cookie

Dit koekje maak je in een handomdraai; in  5 minuten zijn deze koekjes gemaakt (plus een half uur opstijven in de koelkast) . Tijd is nu geen excuus meer om niet zelf een koekje te maken ;-) De koekjes zijn raw; gaan niet in de oven, maar in de koelkast. Lekker met de havermout, de […]

Kokoskoekjes

Een lekker, snel en gemakkelijk te maken koekje. Door de ingrediënten; kokos en amandelmeel ook geschikt voor mensen die glutenvrij eten. Kokos wordt geprezen om de goede vetten. Kokoskoekje 180 gram kokosrasp 50 gram amandelmeel 35 gram kokosolie (gesmolten) 25-50 gram ahornsiroop (of agavesiroop of kokosbloesemsuiker) 2 eieren 1 mespuntje vanille (of 2 theelepels vanille […]

Chelsea Buns (gemaakt in de broodmachine)

Chelsea buns schijnen aan het eind van de 17e eeuw uitgevonden te zijn door de eigenaar van het Londense Chelsea Bun House. Ze zijn een heerlijk bij een kop thee of koffie. Chelsea Buns 225 ml melk 500 gram patentbloem (of een mengsel van bloem en volkorenmeel, ik heb 250 bloem en 250 speltvolkorenmeel gebruikt.) […]