Een lekker, snel en gemakkelijk te maken koekje. Door de ingrediënten; kokos en amandelmeel ook geschikt voor mensen die glutenvrij eten. Kokos wordt geprezen om de goede vetten.
Kokoskoekje
- 180 gram kokosrasp
- 50 gram amandelmeel
- 35 gram kokosolie (gesmolten)
- 25-50 gram ahornsiroop (of agavesiroop of kokosbloesemsuiker)
- 2 eieren
- 1 mespuntje vanille (of 2 theelepels vanille extract)
- 1 snuf zout
- 1/2 rasp van een citroenschil (optioneel)
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Bekleed het rooster van je oven met bakpapier.
- Doe de kokos, de amandelmeel, snuf zout, vanillepoeder, en ahornsiroop (of agavesiroop of kokosbloesemsuiker) in een kom en schep om.
- Klop de eieren los en voeg toe aan de kom en kneed het geheel tot een mooi deeg.
- Vorm er met je handen bolletjes van of gebruik een vorm, zoals een sauslepel. Leg ze op het bakpapier. (druk de bolletjes iets plat).
- Bak de koekjes in 10 minuten tot ze lichtbruin zijn. Vind je ze nog te licht, bak ze iets langer. Hoe langer in de oven, hoe bruiner en knapperiger.