Een lekker, snel en gemakkelijk te maken koekje. Door de ingrediënten; kokos en amandelmeel ook geschikt voor mensen die glutenvrij eten. Kokos wordt geprezen om de goede vetten.

Kokoskoekje

  • 180 gram kokosrasp
  • 50 gram amandelmeel
  • 35 gram kokosolie (gesmolten)
  • 25-50 gram ahornsiroop (of agavesiroop of kokosbloesemsuiker)
  • 2 eieren
  • 1 mespuntje vanille (of 2 theelepels vanille extract)
  • 1 snuf zout
  • 1/2 rasp van een citroenschil (optioneel)
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Bekleed het rooster van je oven met bakpapier.
  3. Doe de kokos, de amandelmeel, snuf zout, vanillepoeder, en ahornsiroop (of agavesiroop of kokosbloesemsuiker) in een kom en schep om.
  4. Klop de eieren los en voeg toe aan de kom en kneed het geheel tot een mooi deeg.
  5. Vorm er met je handen bolletjes van of gebruik een vorm, zoals een sauslepel. Leg ze op het bakpapier. (druk de bolletjes iets plat).
  6. Bak de koekjes in 10 minuten tot ze lichtbruin zijn. Vind je ze nog te licht, bak ze iets langer. Hoe langer in de oven, hoe bruiner en knapperiger.
tussendoortje
Hollands