Dit koekje maak je in een handomdraai; in  5 minuten zijn deze koekjes gemaakt (plus een half uur opstijven in de koelkast) . Tijd is nu geen excuus meer om niet zelf een koekje te maken ;-) De koekjes zijn raw; gaan niet in de oven, maar in de koelkast. Lekker met de havermout, de cranberry’s en de nootjes.

5 minute-cookie

  • 80 gram havermout
  • 30 gram kokosolie (gesmolten)
  • 5 gram cacao (raw)
  • 45 gram cranberry’s
  • 35 gram nootjes (gehakt bijvoorbeeld pistache, cashew, amandel)
  • 1 snuf zout
  • 20 gram water
  • 25-35 gram honing (afhankelijk van hoe zoet je ze wilt)
  • 30 gram zonnebloempitten
  1. Bekleed een vierkant of rechthoekig bakje met bakpapier.
  2. Voeg de cacao, de havermout, de nootjes, de cranberry’s de zonnebloempitten en het zout bij elkaar.
  3. Roer de gesmolten kokosolie, het water en de honing door elkaar.
  4. Voeg de kokosolie, water en honing bij de droge ingrediënten en roer door elkaar.
  5. Doe het mengsel in je met bakpapier beklede bak en druk goed aan met een lepel.
  6. Zet het mengsel in de koelkast en laat ten minste een half uur opstijven. Snijd dan in de gewenste grootte en serveer. Bewaar in de koelkast.
tussendoortje

Eén reactie