cheesecake met frambozen

Een heerlijke frisse cheescake met havermout bodem en frambozen. Doet het goed op een zomerse dag!

Voor de vulling heb ik agar agar gebruikt. Hiermee creeër je een heerlijke romige mousse. (wel binnen twee dagen opeten,  want de agar agar maakt de bodem na een dag vochtig)  Je kunt ook gelatine gebruiken, dan wordt ie meer puddingachtig.

cheesecake met frambozen

Voorbereiding 20 min
bak tijd 15 min
Totaal tijd 3 uur 35 min
Gang tussendoortje
keuken Hollands
Porties 6 personen

Ingredienten
  

bodem

  • 140 gram havermout
  • 60 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosolie gesmolten
  • 20 gram ahornsiroop
  • 1 snuf zout

frambozen vulling

  • 400 gram kokosyoghurt of griekse yoghurt
  • 100 gram frambozen kan diepvries, wel laten ontdooien
  • 15 gram ahorn siroop
  • 4 gram agar agar (twee theelepels) of 4 blaadjes gelatine
  • 100 ml water

topping

  • 7 drops pure chocolade

Instructies
 

bodem

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakvorm (ik heb een vorm van ongeveer 25 cm gebruikt) met bakpapier.
  • Doe de ingrediënten voor de bodem in een kom en roer tot een stevig deeg.
  • Doe het deeg in de bakvorm en druk stevig aan.
  • Bak de bodem in 15 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen.

frambozenvulling

  • Doe de yoghurt en ahornsiroop in een blender of foodprocessor en meng.
  • Zet een pannetje op het vuur en verwarm het water met de frambozen. voeg de agar agar toe en roer goed door elkaar. Kook onder voortdurend roeren gedurende 5 minuten.
  • Giet het frambozen mengsel langzaam door de yoghurt terwijl je deze blend.
  • Verdeel het frambozenmengsel over de afgekoelde bodem en zet ruim 3 uur in de koelkast.

topping

  • Smelt de chocolade au bain marie en verdeel deze over de frambozenvullling zodra deze stijf genoeg is. Laat verder uitharden in de koelkast.
  • Haal de frambozen cheescake uit de koelkast en snijd in stukken! Eet smakelijk!

gebruik van gelatine

  • Week de blaadjes gelatine in koud water. Knijp de blaadjes uit en verwarm deze in een pannetje met enkele lepels water. Blijf ondertussen goed roeren, net zolang tot de blaadjes geheel zijn opgelost. Meng de yoghurt met de ahornsiroop en de frambozen in een blender of foodprocessor. Voeg al roerende het frambozenmengsel toe aan de opgeloste gelatine en verdeel dit over de afgekoelde bodem.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating