Jan Hagel

Jan Hagel

Voorbereiding 20 minuten
bak tijd 20 minuten
Totaal tijd 1 uur 10 minuten
Porties 15

Ingredienten
  

  • 250 gram Zeeuwse bloem
  • 100 gram suiker of minder natuurlijk (ik gebruik 50)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 180 gram koude roomboter in blokjes (kan ook iets minder ; 130 gram)
  • 1/2 ei losgeklopt
  • 30 gram greinsuiker
  • 30 gram amandelschaafsel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker, het zout en de kaneel bij in een kom en meng goed.
  • Snijd de boter in kleine stukjes bij de droge ingrediënten en wrijf tussen je vingers tot een mooi kruimeldeeg ontstaat, waarin je geen stukjes boter meer ziet.
  • Leg het deeg naar keuze een half uurtje in de koelkast om te laten rusten. ( Je kunt ook meteen door met de volgende stap)
  • Leg een vel bakpapier op je werkblad en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 3-4 mm dik. Probeer een rechthoekige lap te maken, dan heb je straks zo min mogelijk snij verlies ;-) Bestuif je deegroller eventueel nog met wat bloem, zodat ie niet plakt aan je deeg.
  • Bestrijk de lap met het halve ei en bestrooi met de greinsuiker en het amandelschaafsel. Druk ze lichtjes aan.
  • Plaats het bakpapier met de lap deeg op je rooster en bak de Jan Hagel in 20-25 minuten mooi bruin.
  • Haal het rooster uit de oven en snij de koek in kleinere rechthoekige stukken van 4 bij 8 cm. Leg op een rooster en laat afkoelen. Bewaar in een trommel of glazen pot.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating