Naanbrood recept, snel en makkelijk zelf naanbrood maken

Wat is naanbrood? Naan (Dari voor “brood”, in het Nederlands ook wel – dubbelop – naanbrood genoemd) is een brood dat van tarwemeel wordt gemaakt. De naan is het belangrijkste bijgerecht bij de maaltijden in Centraal en Zuid-Azië. In sommige talen wordt het nan genoemd. Naan wordt meestal bereid met zuurdesem, maar ook de ongedesemde variant (zoals roti) komt voor. Het wordt meestal gebakken […]

Hartige taart met zalm

Hartige taart met zalm deeg 180 gram tarwebloem 100 gram koude boter 40-50 ml koud water snufje zout vulling 4 eieren 200 gram creme fraiche 200 gram gerookte zalm 250 gram gesneden groente, prei, wortel, ui, paprika snuf zout snuf peper Zeef de bloem met zout in een kom. Meng de boter erdoor tot een […]

(Kerst) Tulband

Tulband Een variatie op de tulband, een heerlijke vruchtenkoek, vol met gedroogd fruit. 100 gram gedroogde vruchtjes (abrikoos, dadel, vijg bijvoorbeeld) 100 gram rozijnen 100 gram amandelmeel 100 gram boekweitmeel 100 gram volkoren roggemeel 15 gram wijnsteenbakpoeder 4 eetlepels lijnzaad (gebroken) 3 theelepels kaneel 100 gram kokosolie (gesmolten) 200 ml (plantaardige) melk 50 gram ahorn […]

Hummus met tahin

Hummus met tahin 240 gram kikkererwten (zelf gekookt of uit blik) 1 eetlepel tahin (flinke) 1 teentje knoflook (gehakt) halve sap van een citroen 2 eetlepels water 1 theelepel gemalen komijn 1/2 theelepel zout 3 eetlepels olijfolie (extra vierge) Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af met koud water Pureer de kikkererwten, samen […]

Mediterrane spinazietaart met kikkererwten

Mediterrane spinazietaart met kikkererwten 10 vellen filodeeg (diepvries) 65 gram pijnboompitten 800 gram bladspinazie (vers of uit de diepvries) 150 gram witte kaas (45+ (blok of blokjes)) 4 middelgrote eieren 75 gram rozijnen 310 gram kikkererwten (zelf gekookt of uit blik) 5 el olijfolie 1 el sesamzaad Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi […]

Speltscones met karnemelk

speltscones met karnemelk Een scone is een klein brood, dat oorspronkelijk uit Schotland komt. Scones zijn vandaag de dag erg populair in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Ierland en Canada, maar worden ook elders in de wereld gegeten. In het Verenigd Koninkrijk zijn scones met clotted cream en jam een vast hapje bij de afternoon tea. […]

Kokos makronen met banaan

Deze kokosmakronen zijn snel gemaakt, gezoet met banaan en fris door het gebruik van sinaasappel. Chiq door de chocolade erover.   kokos makronen met banaan 70 gram kokosrasp 2 eetlepels kokosmeel snuf zeezout 2 bananen (rijpe) 2 eetlepels kokosolie 1/2 theelepel vanillepoeder 1 rasp van een sinaasappel 1 blokje pure chocolade verwarm de oven voor […]

Quinoa salade

quinoa salade Quinoa of gierstmelde is een eenjarige plant uit de amarantenfamilie. Quinoa komt van nature voor in Zuid-Amerika. De gecultiveerde variant vormt op dit continent al lange tijd een belangrijke voedselbron. Wat betreft de eiwitsamenstelling lijkt quinoa op melk. Alle essentiële aminozuren zijn aanwezig, in een voor mensen goede balans. In vergelijking met granen […]

Tomaten Linzensoep

BewarenBewaren Tomaten Linzensoep Heerlijke tomaten linzensoep voor elke dag. 1 eetlepel kokosolie/ olijfolie 1 ui 2 stengels bleekselderij (in grove stukken) 1 wortel (geschrapt, in grove stukken) 1 teen knoflook (uitgeperst) 1 theelepel gemalen komijn 0,5 theelepel korianderpoeder 175 gr rode linzen 1 blikje tomatenstukjes (400 Gr) 1 liter groentebouillon 2 eetlepels tomatenpuree 1 laurierblaadje […]

De Molen – arrangement

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”] De molen – Arrangement De molen is sinds 2018 weer opgesteld voor bezichtiging. In de molencirkel op de begane grond kun je genieten van een bak koffie of thee. Verschillende oorspronkelijke elementen hebben daar nog steeds hun plaats, terwijl het zitgedeelte eigentijds en comfortabel is. Er is […]