Deze kokosmakronen zijn snel gemaakt, gezoet met banaan en fris door het gebruik van sinaasappel. Chiq door de chocolade erover.

 

kokos makronen met banaan

  • 70 gram kokosrasp
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • snuf zeezout
  • 2 bananen (rijpe)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • 1 rasp van een sinaasappel
  • 1 blokje pure chocolade
  1. verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de kokosrasp, de kokosmeel en het snufje zout in een kom.
  3. Prak de bananen en voeg deze samen met de kokosolie, vanille en rasp van de sinaasappel toe aan de kokosrasp.
  4. Mix tot het geheel goed vermengd is.
  5. Bekleed een rooster met bakpapier en schep met een ijslepel of bolle lepel bolletjes van het beslag op het bakpapier.
  6. Bak de kokosmakronen gedurende 15 minuten af.
  7. Smelt de chocolade au bain-marie en sprenkel deze over de makronen. Rasp eventueel nog wat sinaasappel erover en laat ze goed afkoelen voor je ze eet.
    (Wij vinden ze gekoeld uit de koelkast het lekkerst) Bewaar in de koelkast.
tussendoortje
Hollands