Kokos makronen met banaan

Deze kokosmakronen zijn snel gemaakt, gezoet met banaan en fris door het gebruik van sinaasappel. Chiq door de chocolade erover.

kokos makronen met banaan

Voorbereiding 10 minuten
bak tijd 15 minuten
Totaal tijd 25 minuten
Gang tussendoortje
keuken Hollands
Porties 4

Ingredienten
  

  • 70 gram kokosrasp
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • snuf zeezout
  • 2 bananen rijpe
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • 1 rasp van een sinaasappel
  • 1 blokje pure chocolade

Instructies
 

  • verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de kokosrasp, de kokosmeel en het snufje zout in een kom.
  • Prak de bananen en voeg deze samen met de kokosolie, vanille en rasp van de sinaasappel toe aan de kokosrasp.
  • Mix tot het geheel goed vermengd is.
  • Bekleed een rooster met bakpapier en schep met een ijslepel of bolle lepel bolletjes van het beslag op het bakpapier.
  • Bak de kokosmakronen gedurende 15 minuten af.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en sprenkel deze over de makronen. Rasp eventueel nog wat sinaasappel erover en laat ze goed afkoelen voor je ze eet. (Wij vinden ze gekoeld uit de koelkast het lekkerst) Bewaar in de koelkast.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating