Hartige taart met zalm
deeg
- 180 gram tarwebloem
- 100 gram koude boter
- 40-50 ml koud water
- snufje zout
vulling
- 4 eieren
- 200 gram creme fraiche
- 200 gram gerookte zalm
- 250 gram gesneden groente, prei, wortel, ui, paprika
- snuf zout
- snuf peper
- Zeef de bloem met zout in een kom.
- Meng de boter erdoor tot een fijn kruimeldeeg.
- Druppel het water erdoor en kneed tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel meer water toe als het te droog is.
- Laat minstens 30 minuten ingepakt in plasticfolie rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet je taartvorm in, of bekleed met bakpapier.
- Meng in een kom of blender de eieren en creme fraiche.
- Roer de groente en zalm erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper
- Rol het deeg uit op een licht met bloem bestrooid werkblad en bekleed je springvorm ermee.
- Schenk de vulling in de taartvorm en bak in 40-45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.