Hartige taart met zalm

Hartige taart met zalm

Voorbereiding 30 minuten
bak tijd 45 minuten
Totaal tijd 1 uur 45 minuten
Porties 4

Ingredienten
  

deeg

  • 180 gram tarwebloem
  • 100 gram koude boter
  • 40-50 ml koud water
  • snufje zout

vulling

  • 4 eieren
  • 200 gram creme fraiche
  • 200 gram gerookte zalm
  • 250 gram gesneden groente, prei, wortel, ui, paprika
  • snuf zout
  • snuf peper

Instructies
 

  • Zeef de bloem met zout in een kom.
  • Meng de boter erdoor tot een fijn kruimeldeeg.
  • Druppel het water erdoor en kneed tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel meer water toe als het te droog is.
  • Laat minstens 30 minuten ingepakt in plasticfolie rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet je taartvorm in, of bekleed met bakpapier.
  • Meng in een kom of blender de eieren en creme fraiche.
  • Roer de groente en zalm erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Rol het deeg uit op een licht met bloem bestrooid werkblad en bekleed je springvorm ermee.
  • Schenk de vulling in de taartvorm en bak in 40-45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating