maisbrood met baking soda

We krijgen regelmatig vraag naar een recept voor maisbrood. Dit is een brood dat gemaakt wordt met baking soda. Het is populair in Amerika, gemakkelijk te maken en erg lekker bij chilirecepten of pittige stoofschotels. Maisbrood met baking soda 10 gram plantaardige olie 2 eieren (groot) 215 gram maismeel 1 theelepel zout 1/2 theelepel baking […]

couscoussalade met geitenkaas en munt

Een frisse en zomerse couscous salade. Erg smaakvol door de combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. De verse kruiden en limoen geven de salade een frisse smaak! oorspronkelijk recept: hellofresh couscoussalade met geitenkaas 340 gram couscous (volkoren) 2 stuks gele paprika 2 stuks trostomaat 4 stengels bosui of een rode ui 2 stuks appel […]

Zomerse sinaasappel-kokos taart met dadel-pitten bodem

Deze taart is heerlijk voor een zomerse dag. Hij ziet er niet alleen heel zomers uit, maar smaakt ook heel fris en is gemakkelijk te maken. Lekker tussendoor of als afsluiting van je bbq. De bodem is gemaakt van zonnebloempitten met dadel; hoeft niet in de oven en de topping is sinaasappel met kokos. Natuurlijk […]

Couscoussalade met komkommer en bospeen

Een snelle en gemakkelijk te maken salade.  Lekker met warm weer, en heerlijk om buiten te eten. Te gebruiken als maaltijdsalade. Couscoussalade met komkommer en bospeen 200 gram couscous 2 eetlepels olijfolie 300 gram sojabrokken of kipgehakt 1 eetlepel ras el hanout (specerijenmelange) 600 gram bospeen 1 komkommer 1 sinaasappel 50 gram geroosterde amandelen 150 […]

Worteltaart met quinoa

Deze worteltaart is de favoriet van mijn man.  Inmiddels heb ik ‘m al heel vaak gemaakt, maar hij blijft lekker! Het recept heeft een bijzonder ingrediënt: quinoa. En dat maakt ‘m bijzonder van textuur; heerlijk sappig. Je kunt ‘m zo ook heel gemakkelijk glutenvrij maken. Quinoa is glutenvrij, wanneer je er een glutenvrij meel naast […]

Salade van parelgort met munt en komijn

Gerst is een graansoort  die begin vorige eeuw erg populair was. Begin vorige eeuw werd deze graansoort volop geconsumeerd. Daarna werd gerst grotendeels vervangen door pasta- en rijstsoorten. Tegenwoordig kom je gerst weer veel vaker tegen. Natuurlijk heb je gemalen gerst; in de vorm van gerstemeel. Maar ook gort of parelgort is een vorm van gerst […]

Breekbrood

Eens een andere manier om je brood te serveren; in de vorm van breekbrood. Leuk voor een feestelijk ontbijt of lunch. Tijdens Pasen bijvoorbeeld.. Extra feestelijk door verschillende toppings te gebruiken. Ook heerlijk als hartige variant, bestrijk de bovenzijde met knoflook olie. Breekbrood bruine broodjes 175 gram volkorenmeel 75 gram bloem 150 ml water (handwarm) […]

Makkelijk krentenbrood bakken in de oven

Met dit recept bak je makkelijk een zelf een krentenbrood in de oven. Een krentenbrood is een brood waarbij een hoeveelheid krenten wordt meegebakken. Een “goed krentenbrood” ziet zwart van de krenten, of heeft meer krenten dan deeg. Over een slecht krentenbrood zegt men wel dat de krenten er met een buks ingeschoten zijn. (bron: […]

Eenvoudig baking soda brood met karnemelk

Een gemakkelijk te maken baking soda brood  waarbij je geen gist gebruikt. Het is daarom snel klaar. Handig als je brood op is en je even iets wilt maken voor de lunch… , of een broodje wilt serveren bij de soep. Je kunt het recept prima aanpassen; zongedroogde tomaatjes, olijven, provencaalse kruiden of kaas toevoegen […]

haver banaanpannenkoekjes

Een leuk en gemakkelijk recept met havermout en banaan. Heerlijk voor je ontbijt, lunch of als tussendoortje. Gemakkelijk te maken en lekker voedzaam. Haver banaanpannenkoeken 200 ml plantaardige melk/ water (of half om half) 150 gram havermout snuf zout 2 eieren 2 bananen 1 theelepel bakpoeder (otioneel) Doe alle ingrediënten in de blender en mix […]