Een snelle en gemakkelijk te maken salade. Lekker met warm weer, en heerlijk om buiten te eten. Te gebruiken als maaltijdsalade.
Couscoussalade met komkommer en bospeen
- 200 gram couscous
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram sojabrokken of kipgehakt
- 1 eetlepel ras el hanout (specerijenmelange)
- 600 gram bospeen
- 1 komkommer
- 1 sinaasappel
- 50 gram geroosterde amandelen
- 150 gram witte kaas
- 50 gram olijven
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Kook de sojabrokken in een pannetje kokend water waarin je een eetlepel ras el hanout kruiden hebt toegevoegd gedurende 10 minuten. Of verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak het gehakt in 6 min. bruin en rul. Breng op smaak met de ras el hanout kruiden en eventueel zout. Laat afkoelen op een bordje.
- Schrap de wortels en maak er met een dunschiller lange linten van.
- Schaaf de komkommer ook in lange linten met een dunschiller
- Meng de couscous met het gehakt of de sojabrokken, de wortel- en komkommerlinten en de rest van de olie. Rasp de schil van de sinaasappel en meng door de salade.
- Hak de amandelen grof en verbrokkel de kaas en snijd eventueel de olijven in tweeën. Verdeel over de salade.
- Tip: ook nog lekker met klein gesneden munt erdoor!