Een frisse en zomerse couscous salade. Erg smaakvol door de combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. De verse kruiden en limoen geven de salade een frisse smaak!

oorspronkelijk recept: hellofresh

couscoussalade met geitenkaas

  • 340 gram couscous (volkoren)
  • 2 stuks gele paprika
  • 2 stuks trostomaat
  • 4 stengels bosui of een rode ui
  • 2 stuks appel
  • 16 blaadjes verse munt
  • 12 takjes peterselie
  • 1 stuks limoen
  • 100 gram geitenkaas (bolletjes)
  • 700 ml groente bouillon
  • 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  1. Maak de groente bouillon. Giet de bouillon op de couscous en laat afgedekt 10 minuten staan.
  2. snijd de gele paprika en de tomaat in kleine stukjes. Snijd de lente-ui in fijne ringen.
  3. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd deze in kleine stukjes.
  4. Haal de blaadjes munt van de takjes en knip de munt fijn. Knip ook de takjes en blaadjes van de peterselie fijn.
  5. Voeg de paprika, tomaat, appel, lente-ui en het grootste gedeelte van de kruiden toe aan de couscous.
  6. Was de limoen. Rasp de groene schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie, 1 lepel limoensap toe aan de salade en voeg naar smaak nog peper en zout toe.
  7. Schep de couscoussalade over 4 borden, verdeel de geitenkaas bolletjes erover en garneer met de overige kruiden. Voeg eventueel meer limoensap of rasp toe.