Een gemakkelijk te maken baking soda brood  waarbij je geen gist gebruikt. Het is daarom snel klaar. Handig als je brood op is en je even iets wilt maken voor de lunch… , of een broodje wilt serveren bij de soep. Je kunt het recept prima aanpassen; zongedroogde tomaatjes, olijven, provencaalse kruiden of kaas toevoegen voor brood met een andere smaak. Maak ‘m helemaal wit, of meergranen of volkoren.

 

Eenvoudig brood (met karnemelk en baking soda)

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Bekleed je ovenrooster met bakpapier
  3. Weeg de droge ingrediënten af en doe in een kom en meng goed
  4. Giet er de karnemelk bij en meng tot een kleverig deeg
  5. Leg je deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en vorm er snel een bal van.
  6. Druk de bal iets plat met je hand , leg de bal op je rooster/ bakplaat en kerf het in kwarten in. Flink diep, hiermee regisseer je de overrijs. (op de foto niet duidelijk te zien, ik heb te ondiep gesneden ;-)
  7. Bak 30 minuten of totdat het brood gaar is – goudbruin en hol klinkend als je op de onderkant klopt.
  8. Laat afkoelen op een rooster en serveer!
Lunch, Ontbijt
Nederlands
baking soda, Brood, karnemelk, zonder gist

Bekijk ook het recept voor bakingsoda brood van Marielle in de Keuken