Hummus met tahin

  • 240 gram kikkererwten (zelf gekookt of uit blik)
  • 1 eetlepel tahin (flinke)
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • halve sap van een citroen
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  1. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af met koud water
  2. Pureer de kikkererwten, samen met de tahin, knoflook, sap van de citroen, het water, komijnpoeder en het zout in de mengkom van de keukenmachine, of blender.
  3. Schenk tijdens het malen de olijfolie erbij, tot er een gladde pasta ontstaat. Vind je de hummus te dik, voeg dan wat extra water toe. Te droog van smaak? Doe er dan wat meer olie bij.
  4. Schep de hummus in een schaaltje of kom. Besprenkel met wat olijfolie. Garneer eventueel met een snufje paprikapoeder en druppel er nog wat olie over.
  5. Lekker op een broodje bij de lunch of als dip bij rauwe groente of een pitabroodje.
Lunch