RAW-kokos-citroen energie bommetjes

Een heerlijk verfrissend hapje én heel erg voedzaam met goede ingrediënten!

 

cheesecake met frambozen

Een heerlijke frisse cheescake met havermout bodem en frambozen. Doet het goed op een zomerse dag!

Voor de vulling heb ik agar agar gebruikt. Hiermee creeër je een heerlijke romige mousse. (wel binnen twee dagen opeten,  want de agar agar maakt de bodem na een dag vochtig)  Je kunt ook gelatine gebruiken, dan wordt ie meer puddingachtig.

Ontbijt taart met kwark, havermout en banaan

Een taart om mee te ontbijten… hoe leuk en lekker kun je het maken! Deze taart heeft een bodem van havermout met noten en kokosolie. En is gevuld met kwark, beetje honing, banaan en pure chocolade! Daar komt iedereen zijn bed voor uit. Ook lekker als je sportief bezig bent geweest!

muffins met hazelnoot en abrikoos

Een lekkere volkorenmuffin met stukjes hazelnoot en abrikoos. Leuk bij een ontbijt en ook heerlijk als tussendoortje! De lijst met ingrediënten lijkt lang, maar deze muffins zijn gemakkelijk te maken. Even zorgen dat je de nootjes en abrikoos in huis hebt. Al het overige heb je vaak wel in de kast staan 😉

Haver- amandelkoek

Deze koeken, je kunt er ook koekjes van maken vind ik echt heerlijk. Ze zijn glutenvrij door het gebruik van havermeel en amandelmeel. En door de combinatie van amandelmeel en appel lijken het net gevulde koeken, alleen dan de gezonde variant; zonder de boter en suiker! Recept voor 8-10 stuks.

Wij hebben ook een  mix gemaakt van deze koeken. Uit dit pak haal je zo’n 20 koeken.

5 minute-cookie

Dit koekje maak je in een handomdraai; in  5 minuten zijn deze koekjes gemaakt (plus een half uur opstijven in de koelkast) . Tijd is nu geen excuus meer om niet zelf een koekje te maken 😉 De koekjes zijn raw; gaan niet in de oven, maar in de koelkast. Lekker met de havermout, de cranberry’s en de nootjes.

Kokoskoekjes

Een lekker, snel en gemakkelijk te maken koekje. Door de ingrediënten; kokos en amandelmeel ook geschikt voor mensen die glutenvrij eten. Kokos wordt geprezen om de goede vetten.

Chelsea Buns (gemaakt in de broodmachine)

Chelsea buns schijnen aan het eind van de 17e eeuw uitgevonden te zijn door de eigenaar van het Londense Chelsea Bun House. Ze zijn een heerlijk bij een kop thee of koffie.

maisbrood met baking soda

We krijgen regelmatig vraag naar een recept voor maisbrood. Dit is een brood dat gemaakt wordt met baking soda. Het is populair in Amerika, gemakkelijk te maken en erg lekker bij chilirecepten of pittige stoofschotels.