raw speculaas suprise

Een grappige variant op de raw dadel kokos balletjes, zijn deze raw speculaas suprises. Een ‘raw’ pepernoot zou je kunnen zeggen. Dadel met pecannoot, amandelmeel en speculaaskruiden. Snel gemaakt en in deze tijd een lekkere versnapering zonder toegevoegde suikers!

vruchtenrolletjes met kaneel

Deze rolletjes lijken erg op de traditionele Chelsea Bun, het Engelse vruchtenbroodje van gist, dat voor het eerst gebakken werd in de 18e eeuw in het Bun House in Chelsea. Alleen is deze variant veel sneller klaar. De licht nootachtige smaak van het speltmeel is heerlijk met de de kaneel en de zoete gedroogde vruchten.

Herfst cake

Een leuke versnapering in deze herfsttijd! Lekker met kastanjemeel! En gezoet met gedroogde pruimen en rozijnen.

RAW-kokos-citroen energie bommetjes

Een heerlijk verfrissend hapje én heel erg voedzaam met goede ingrediënten!

 

cheesecake met frambozen

Een heerlijke frisse cheescake met havermout bodem en frambozen. Doet het goed op een zomerse dag!

Voor de vulling heb ik agar agar gebruikt. Hiermee creeër je een heerlijke romige mousse. (wel binnen twee dagen opeten,  want de agar agar maakt de bodem na een dag vochtig)  Je kunt ook gelatine gebruiken, dan wordt ie meer puddingachtig.

Ontbijt taart met kwark, havermout en banaan

Een taart om mee te ontbijten… hoe leuk en lekker kun je het maken! Deze taart heeft een bodem van havermout met noten en kokosolie. En is gevuld met kwark, beetje honing, banaan en pure chocolade! Daar komt iedereen zijn bed voor uit. Ook lekker als je sportief bezig bent geweest!

muffins met hazelnoot en abrikoos

Een lekkere volkorenmuffin met stukjes hazelnoot en abrikoos. Leuk bij een ontbijt en ook heerlijk als tussendoortje! De lijst met ingrediënten lijkt lang, maar deze muffins zijn gemakkelijk te maken. Even zorgen dat je de nootjes en abrikoos in huis hebt. Al het overige heb je vaak wel in de kast staan 😉

Haver- amandelkoek

Deze koeken, je kunt er ook koekjes van maken vind ik echt heerlijk. Ze zijn glutenvrij door het gebruik van havermeel en amandelmeel. En door de combinatie van amandelmeel en appel lijken het net gevulde koeken, alleen dan de gezonde variant; zonder de boter en suiker! Recept voor 8-10 stuks.

Wij hebben ook een  mix gemaakt van deze koeken. Uit dit pak haal je zo’n 20 koeken.

5 minute-cookie

Dit koekje maak je in een handomdraai; in  5 minuten zijn deze koekjes gemaakt (plus een half uur opstijven in de koelkast) . Tijd is nu geen excuus meer om niet zelf een koekje te maken 😉 De koekjes zijn raw; gaan niet in de oven, maar in de koelkast. Lekker met de havermout, de cranberry’s en de nootjes.