Nederlandse granen broodmix

Nederlandse Volkoren Broodmix
Deze volkoren broodmix is een zorgvuldig samengestelde mix van vier verschillende volkorengranen: volkoren rode wintertarwe, volkorenspeltmeel, eenkoorn, en emmer. Deze mix is perfect voor het bakken van voedzaam en smaakvol brood dat rijk is aan vezels en essentiële voedingsstoffen.

Smaak en textuur

De smaak van dit brood is vol en rijk, met een licht nootachtige ondertoon dankzij de spelt en een subtiele aardsheid door de eenkoorn en emmer. Het volkoren rode wintertarwe zorgt voor een diepere, hartige smaak, typisch voor traditionele volkorenbroden. De textuur van het brood is stevig en vezelrijk, maar toch licht en zacht genoeg om makkelijk te kauwen, met een iets korrelige structuur door de volle granen.

Gebruik

Deze broodmix kan gebruikt worden in allerlei soorten broodrecepten. Het is perfect voor het bakken van een klassiek volkorenbrood, maar je kunt er ook creatieve varianten mee maken zoals notenbrood, pitabroodjes, of een stevig vloerbrood. De mix kan zowel in broodbakmachines als bij handmatig kneden gebruikt worden. Volg de standaard verhouding van water, gist en zout om een luchtig en goed gerezen brood te bakken.

Gezondheidsvoordelen

Deze volkoren broodmix biedt veel gezondheidsvoordelen, vooral door het gebruik van vier verschillende soorten volkoren granen:

  • Volkoren rode wintertarwe is rijk aan vezels en eiwitten, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en langdurige verzadiging.
  • Volkorenspeltmeel bevat veel mineralen zoals magnesium en ijzer, en is beter verteerbaar voor mensen die gevoelig zijn voor tarwe.
  • Eenkoorn is een oude graansoort die rijk is aan antioxidanten, eiwitten en essentiële vetzuren.
  • Emmer bevat veel vitamines zoals B-vitamines en heeft een hogere concentratie aan vezels en eiwitten in vergelijking met moderne tarwesoorten.

Deze combinatie van granen maakt dit brood voedzaam, vullend en gunstig voor je hartgezondheid, darmgezondheid en energieniveau.

Bewaring

Het beste is om de broodmix op een koele, droge plaats te bewaren, weg van direct zonlicht. Bewaar het in een goed afgesloten container of zak om vocht en ongedierte buiten te houden. Na opening kun je de mix ook in een luchtdichte pot of vriesbestendige zak in de koelkast of vriezer bewaren om de versheid langer te behouden, vooral als je het niet snel zult gebruiken.

Ingrediënten voor een brood van 800 gram:

500 gram broodmix, 330 ml water,  35 gram boter of olie, 5 gr zout
en 3-5 gram gist.

Recept voor de broodbakmachine:
Vul je bakblik met water, zout, boter of olie, voeg het
meel toe en als laatste de gist. Stel je machine in op
het gewenste programma.

Brood bakken in de oven:

Meng de mix met het zout en de gist, voeg het water en de olie of boter toe. Kneed met een deegmachine of met de hand gedurende 10 ( met de machine) of 30 minuten ( met de hand) tot je een vliesje kunt trekken van een stukje van het deeg. Leg je deeg in een met olie ingevette kom en bedek met folie en laat 1 uur rijzen. Het deeg is goed gerezen, wanneer je er met je vinger indrukt en de afdruk blijft even zichtbaar en veert dan zachtjes terug. Haal het deeg uit de kom, duw voorzichtig de lucht eruit en vorm het deeg voor een bakblik of rijsmandje. Laat het je deeg nog ongeveer 45 minuten rijzen en bak af in de oven op 200 graden (na 10 minuten terugdraaien naar 180).

 

3,7515,95

Beschrijving

Nederlandse Volkoren Broodmix
Deze volkoren broodmix is een zorgvuldig samengestelde mix van vier verschillende volkorengranen: volkoren rode wintertarwe, volkorenspeltmeel, eenkoorn, en emmer. Deze mix is perfect voor het bakken van voedzaam en smaakvol brood dat rijk is aan vezels en essentiële voedingsstoffen.

Smaak en textuur

De smaak van dit brood is vol en rijk, met een licht nootachtige ondertoon dankzij de spelt en een subtiele aardsheid door de eenkoorn en emmer. Het volkoren rode wintertarwe zorgt voor een diepere, hartige smaak, typisch voor traditionele volkorenbroden. De textuur van het brood is stevig en vezelrijk, maar toch licht en zacht genoeg om makkelijk te kauwen, met een iets korrelige structuur door de volle granen.

Gebruik

Deze broodmix kan gebruikt worden in allerlei soorten broodrecepten. Het is perfect voor het bakken van een klassiek volkorenbrood, maar je kunt er ook creatieve varianten mee maken zoals notenbrood, pitabroodjes, of een stevig vloerbrood. De mix kan zowel in broodbakmachines als bij handmatig kneden gebruikt worden. Volg de standaard verhouding van water, gist en zout om een luchtig en goed gerezen brood te bakken.

Gezondheidsvoordelen

Deze volkoren broodmix biedt veel gezondheidsvoordelen, vooral door het gebruik van vier verschillende soorten volkoren granen:

  • Volkoren rode wintertarwe is rijk aan vezels en eiwitten, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en langdurige verzadiging.
  • Volkorenspeltmeel bevat veel mineralen zoals magnesium en ijzer, en is beter verteerbaar voor mensen die gevoelig zijn voor tarwe.
  • Eenkoorn is een oude graansoort die rijk is aan antioxidanten, eiwitten en essentiële vetzuren.
  • Emmer bevat veel vitamines zoals B-vitamines en heeft een hogere concentratie aan vezels en eiwitten in vergelijking met moderne tarwesoorten.

Deze combinatie van granen maakt dit brood voedzaam, vullend en gunstig voor je hartgezondheid, darmgezondheid en energieniveau.

Bewaring

Het beste is om de broodmix op een koele, droge plaats te bewaren, weg van direct zonlicht. Bewaar het in een goed afgesloten container of zak om vocht en ongedierte buiten te houden. Na opening kun je de mix ook in een luchtdichte pot of vriesbestendige zak in de koelkast of vriezer bewaren om de versheid langer te behouden, vooral als je het niet snel zult gebruiken.

Ingrediënten voor een brood van 800 gram:

500 gram broodmix, 330 ml water,  35 gram boter of olie, 5 gr zout
en 3-5 gram gist.

Recept voor de broodbakmachine:
Vul je bakblik met water, zout, boter of olie, voeg het
meel toe en als laatste de gist. Stel je machine in op
het gewenste programma.

Brood bakken in de oven:

Meng de mix met het zout en de gist, voeg het water en de olie of boter toe. Kneed met een deegmachine of met de hand gedurende 10 ( met de machine) of 30 minuten ( met de hand) tot je een vliesje kunt trekken van een stukje van het deeg. Leg je deeg in een met olie ingevette kom en bedek met folie en laat 1 uur rijzen. Het deeg is goed gerezen, wanneer je er met je vinger indrukt en de afdruk blijft even zichtbaar en veert dan zachtjes terug. Haal het deeg uit de kom, duw voorzichtig de lucht eruit en vorm het deeg voor een bakblik of rijsmandje. Laat het je deeg nog ongeveer 45 minuten rijzen en bak af in de oven op 200 graden (na 10 minuten terugdraaien naar 180).

 

Extra informatie

Gewicht N/B
Ingrediënten:

Speltbloem, speltvolkorenmeel,
tarwebloem (10%), gebroken lijnzaad, sesamzaad
en zonnepitten.

Allergenen info:

Gluten en tarwe.
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Bewaren:

Koel en droog bewaren.

Houdbaar:

6 maanden na aankoop.

Over prijs en product informatie:

Bij Graan&Zo doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van onze producten zo accuraat mogelijk is. Omdat onze producten echter regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet- of allergie-informatie veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te gebruiken. Heb je vragen of opmerkingen kun je altijd contact met ons opnemen.

Voedingswaarde:

Energie: 1590 KJ / 379,9 kcal
Vetten: 8,60 g
Waarvan verzadigd: 1,1 g
Koolhydraten: 57,60 g
Waarvan suikers 1,10 g
Vezels: 7,60 g
Eiwit: 14,50 g
zout: 0,005 g

Vaak samen gekocht met

Cacaopoeder RAW

7,80

Cashewnoten

4,258,50

Hennepzaad gepeld

4,859,00

Tarwebloem

Zeeuwse bloem

3,755,85

Of bekijk onze recepten

Havermoutpap

Brownie puur met zwarte bonen

Raw speculaas suprise

Herfst cake