Beschrijving
Smaak en textuur:
Gierst heeft een milde en nootachtige smaak. Hoe langer je de gierst kookt, hoe romiger de smaak wordt.
Gezondheidsvoordelen:
Millet is glutenvrij en valt onder de verzamelnaam gierst. Gierst kun je eten als vervanger van rijst, quinoa en couscous. Door de lichtzoete smaak kun je gierst ook prima als ontbijt gebruiken door er bijvoorbeeld gedroogd fruit en honing aan toe te voegen. Millet is ook heerlijk in salades.
Gebruik:
Bereidingswijze voor vier personen:
Was de gierst voor het koken. Breng 200 gr. gierst (1 kopje) met 4 dl. water (2 kopjes) aan de kook. Zet dan het vuur laag of plaats de pan op een vlamverdeler. Na ongeveer 15 minuten is de gierst klaar. Laat het dan nog 10 minuten met het deksel op de pan staan.
Voeg eventueel nog wat zout of kruiden toe.
Bewaren:
Bewaren op een droge en koele plaats.