Quinoa burger

Ik vind het een uitdaging om 'burgers' te maken ofwel smakelijke vervangers van een stukje vlees. Deze burger voldoet wat mij betreft wel aan mijn eisen; makkelijk te maken, mooie ingrediënten, snel klaar (alleen de quinoa even voorkoken) en heel smakelijk! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt ;-)

  • 200 gram quinoa
  • 500 ml groente bouillon
  • 200 gram wortel (geraspt)
  • 100 gram geraspte kaas (jonge kaas of geitenkaas)
  • 6 eetlepels bloem (en wat extra om te bestuiven)
  • 2 lente uitjes (in stukjes)
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje chilivlokken
  1. Kook de quinoa in 500 ml water en voeg een halve lepel bouillon poeder of een half bouillon blokje toe. Laat 10 minuten koken en giet het water af.

  2. Rasp de wortel, snijd de lente ui en meng beide met de quinoa, de eieren, de bloem, en breng op smaak met het zout en peper en chilivlokken.

  3. Vorm met vochtige handen 7 of 8 burgers van het mengsel en strooi er een beetje bloem over.

  4. Verwarm een koekenpan op matig hoog vuur en bak de burgers in een beetje olijfolie in 4 minuten per kant lichtbruin.

Eén reactie