Quinoa burger

quinoa burger

Quinoa burger

Ik vind het een uitdaging om 'burgers' te maken ofwel; een smakelijke vervanger van een stukje vlees. Deze burger voldoet wat mij betreft wel aan mijn eisen; makkelijk te maken, mooie ingrediënten, snel klaar (alleen de quinoa even voorkoken) en heel smakelijk! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt ;-)
5 van 1 stem
bak tijd 10 minuten
Porties 4 personen

Ingredienten
  

  • 200 gram quinoa
  • 500 ml groente bouillon
  • 200 gram wortel geraspt
  • 100 gram geraspte kaas jonge kaas of geitenkaas
  • 6 eetlepels bloem en wat extra om te bestuiven
  • 2 lente uitjes in stukjes
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje chilivlokken

Instructies
 

  • Kook de quinoa in 500 ml water en voeg een halve lepel bouillon poeder of een half bouillon blokje toe. Laat 10 minuten koken en giet het water af.
  • Rasp de wortel, snijd de lente ui en meng beide met de quinoa, de eieren, de bloem, en breng op smaak met het zout en peper en chilivlokken.
  • Vorm met vochtige handen 7 of 8 burgers van het mengsel en strooi er een beetje bloem over.
  • Verwarm een koekenpan op matig hoog vuur en bak de burgers in een beetje olijfolie in 4 minuten per kant lichtbruin.
  • Lekker bij je diner of tussen een broodje bij de lunch!
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating