Quinoa burger
Ik vind het een uitdaging om 'burgers' te maken ofwel smakelijke vervangers van een stukje vlees. Deze burger voldoet wat mij betreft wel aan mijn eisen; makkelijk te maken, mooie ingrediënten, snel klaar (alleen de quinoa even voorkoken) en heel smakelijk! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt ;-)
- 200 gram quinoa
- 500 ml groente bouillon
- 200 gram wortel (geraspt)
- 100 gram geraspte kaas (jonge kaas of geitenkaas)
- 6 eetlepels bloem (en wat extra om te bestuiven)
- 2 lente uitjes (in stukjes)
- 2 eieren
- 1 snufje zout
- 1 snufje chilivlokken
-
Kook de quinoa in 500 ml water en voeg een halve lepel bouillon poeder of een half bouillon blokje toe. Laat 10 minuten koken en giet het water af.
-
Rasp de wortel, snijd de lente ui en meng beide met de quinoa, de eieren, de bloem, en breng op smaak met het zout en peper en chilivlokken.
-
Vorm met vochtige handen 7 of 8 burgers van het mengsel en strooi er een beetje bloem over.
-
Verwarm een koekenpan op matig hoog vuur en bak de burgers in een beetje olijfolie in 4 minuten per kant lichtbruin.
Heerlijk, fantastisc alternatief!