Hash browns van zoete aardappel

Hash browns is een bekend Amerikaans ontbijtgerecht. Het bestaat uit geraspte gebakken aardappels. Het lijkt een beetje op rösti, maar goed gebakken horen ze knapperig en goudgeel te zijn! Dit is een variant van zoete aardappel en gekruid met komijn  en peper. Samen met een gekookt ei en plakjes avocado een heerlijk ontbijtgerecht!

  • 2 zoete aardappels
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/4 theelepel peper (cayenne)
  • 1/2 theelepel komijn zaad
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 avocado
  • 3 sprietjes bieslook
  1. Schil de aardappels en rasp ze. Meng ze met een snuf zout en laat 5 minuten staan

  2. Klop het ei los en knijp het sap uit de geraspte aardappels.

  3. Meng de rasp met het losgeklopte ei, de bloem, de peper en de komijn

  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin dunne pannenkoekjes van de aardappelrasp. Ze zijn goed als ze aan beide kanten goudbruin zijn.

  5. Kook de overige eieren en snijd doormidden. Snijd de avocado's in plakjes.

  6. Serveer de hash browns als ze nog warm zijn, met de eitjes en avocado en knip er de bieslook over.

 

2 reacties

  1. Dit wil ik maken maar kun je ipv het aantal het gewicht voor de zoete aardappel geven? Die ik nu heb zijn heel klein ;)

  2. Dit wil ik maken maar kun je ipv het aantal het gewicht voor de zoete aardappel geven? Die ik nu heb zijn heel klein ;)
    Nog ff een aanvulling, bij de ingrediënten staat
    Tijm terwijl er in de inleiding komijn staat, foutje?
    Vr gr
    Anja