Instant gist

Smaak

Gist zelf heeft een licht bittere, specifieke smaak die tijdens het bakken meestal verdwijnt. De smaak beïnvloedt het eindproduct subtiel door het fermentatieproces, wat zorgt voor een complexe en licht nootachtige of hartige smaak in gebakken producten.

Textuur

Gist in zijn droge vorm is korrelig en poederachtig, maar bij contact met water wordt het snel actief en vormt het een schuimende, romige substantie. Dit bevordert de rijzing van het deeg en draagt bij aan een luchtige textuur.

Gezondheidsvoordelen

  • Vitaminen en mineralen: Gist bevat B-vitamines zoals B1, B2 en foliumzuur, die bijdragen aan een gezond metabolisme en energieproductie.

Hoe te gebruiken

Gist (Saccharomyces cerevisiae) wordt gebruikt om deeg te laten rijzen. Het wordt gemengd met warm water en een kleine hoeveelheid suiker om het te activeren. Dit proces zorgt voor de productie van koolstofdioxide, wat het deeg laat rijzen. Het emulgatorbestanddeel (E491) helpt de gist te stabiliseren en beter te mengen met het deeg.

Hoe te bewaren

Bewaar gist op een koele, droge plaats in een goed afgesloten verpakking. Een ongeopende verpakking kan bij kamertemperatuur worden bewaard, maar na opening moet droge gist in de koelkast of vriezer worden bewaard om de effectiviteit te behouden

Fabrikant:
Algist Bruggeman NV
Langerbreuggekaai 37
9000 Gent
België

2,257,45

Beschrijving

Smaak

Gist zelf heeft een licht bittere, specifieke smaak die tijdens het bakken meestal verdwijnt. De smaak beïnvloedt het eindproduct subtiel door het fermentatieproces, wat zorgt voor een complexe en licht nootachtige of hartige smaak in gebakken producten.

Textuur

Gist in zijn droge vorm is korrelig en poederachtig, maar bij contact met water wordt het snel actief en vormt het een schuimende, romige substantie. Dit bevordert de rijzing van het deeg en draagt bij aan een luchtige textuur.

Gezondheidsvoordelen

  • Vitaminen en mineralen: Gist bevat B-vitamines zoals B1, B2 en foliumzuur, die bijdragen aan een gezond metabolisme en energieproductie.

Hoe te gebruiken

Gist (Saccharomyces cerevisiae) wordt gebruikt om deeg te laten rijzen. Het wordt gemengd met warm water en een kleine hoeveelheid suiker om het te activeren. Dit proces zorgt voor de productie van koolstofdioxide, wat het deeg laat rijzen. Het emulgatorbestanddeel (E491) helpt de gist te stabiliseren en beter te mengen met het deeg.

Hoe te bewaren

Bewaar gist op een koele, droge plaats in een goed afgesloten verpakking. Een ongeopende verpakking kan bij kamertemperatuur worden bewaard, maar na opening moet droge gist in de koelkast of vriezer worden bewaard om de effectiviteit te behouden

Fabrikant:
Algist Bruggeman NV
Langerbreuggekaai 37
9000 Gent
België

Extra informatie

Gewicht N/B
Ingrediënten:

Gist (Saccharomyces cerevisiae), emulgator: sorbitan monostearaat (E491)

Allergenen info:

Wordt verpakt in een omgeving waar ook noten en tarwe worden verpakt.

Bewaren:

Koel en afgesloten bewaren

Houdbaar:

6 maanden na aankoop.

Prijs en product informatie:

Bij Graan&Zo doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van onze producten zo accuraat mogelijk is. Omdat onze producten echter regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet- of allergie-informatie veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te gebruiken. Heb je vragen of opmerkingen kun je altijd contact met ons opnemen.

Gebruiken:

Dé standaard kwaliteit, geschikt voor zowat elk recept en elke baktechniek (brooddegen, bladerdegen en suikerdegen tot 10% suiker).

Gebruik
Mengen met bloem of toevoegen bij aanvang van het kneden.

Vaak samen gekocht met

Kokoskoekjes mix

2,65

rozijnen bio

6,30

bakkerszout ( met jodium)

2,554,65

Tarwebloem

Amerikaanse Patentbloem

5,8512,95

Of bekijk onze recepten

Havermoutpap

Brownie puur met zwarte bonen

Raw speculaas suprise

Herfst cake