Dit koekje maak je in een handomdraai; in 5 minuten zijn deze koekjes gemaakt (plus een half uur opstijven in de koelkast) . Tijd is nu geen excuus meer om niet zelf een koekje te maken ;-) De koekjes zijn raw; gaan niet in de oven, maar in de koelkast. Lekker met de havermout, de cranberry’s en de nootjes.
5 minute-cookie
- 80 gram havermout
- 30 gram kokosolie (gesmolten)
- 5 gram cacao (raw)
- 45 gram cranberry’s
- 35 gram nootjes (gehakt bijvoorbeeld pistache, cashew, amandel)
- 1 snuf zout
- 20 gram water
- 25-35 gram honing (afhankelijk van hoe zoet je ze wilt)
- 30 gram zonnebloempitten
- Bekleed een vierkant of rechthoekig bakje met bakpapier.
- Voeg de cacao, de havermout, de nootjes, de cranberry’s de zonnebloempitten en het zout bij elkaar.
- Roer de gesmolten kokosolie, het water en de honing door elkaar.
- Voeg de kokosolie, water en honing bij de droge ingrediënten en roer door elkaar.
- Doe het mengsel in je met bakpapier beklede bak en druk goed aan met een lepel.
- Zet het mengsel in de koelkast en laat ten minste een half uur opstijven. Snijd dan in de gewenste grootte en serveer. Bewaar in de koelkast.
Heerlijk, gemakkelijk! Supergezond!