Met brood kun je eindeloos variëren!
… Met zuurdesem broodbakken bijvoorbeeld.

Nu desemcultuur te koop in de winkel!

Van zuurdesembrood zijn vele gezondheidsvoordelen bekend: het zou meer B vitamines bevatten, voor een betere opname van mineralen zorgen, bloedsuikerspiegel stabieler houden dan bij het eten van gewoon brood, goed zijn voor de darmen vanwege fermentatie proces, gluten helpen afbreken, langer goed blijven en het is ambachtelijk, en heeft een heerlijk knapperige korst.

Zelf zuurdesembrood maken is helemaal niet moeilijk. Het begint met twee ingrediënten; tarwebloem en water. Wanneer je water met meel mengt, wordt een gistingsproces op gang gebracht waarbij de sporen van wilde gist zich vermenigvuldigen en koolzuurgas afgeven. Dit mengsel heet een starter en werd al heel lang gebruikt voordat de kant-en klare gist op de markt kwam. Met de starter kun je elk brood maken dat je wilt. Een starter maken duurt zo’n 6 dagen. Hieronder het recept!

http://www.korenmolenoudalblas.nl/zuurdesemstarter/

Recepten voor zuurdesembrood vind je in de boeken en blogs van LevinevanDoorne e.a.

Heb je zin om een zuurdesembrood te maken, maar nog geen starter kun je nu bij ons ook terecht voor biologische desemcultuur. Je gebruikt 4% voor een brood. Verpakt per 150 gram. (20 gram voor een brood van 500 gram) Houdbaar tot 20/5/2018!