Snelle krentenbol

foto krentenbol

Snelle krentenbol

Een krentenbol met baking soda; een snelle manier om broodjes te bakken. Extra lekker door het kruid karwijzaad.
Voorbereiding 15 min
bak tijd 20 min
Gang Breakfast
keuken engels
Porties 8 porties

Ingredienten
  

  • 180 gram tarwebloem
  • 100 gram volkorenmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 snuf (zee)zout
  • 1 theelepel baking soda
  • 45 gram roomboter in koude blokjes
  • 150 gram karnemelk en iets extra om te bestrijken
  • 1 ei groot
  • 90 gram krenten of rozijnen
  • 1 theelepel karwijzaadjes of anijszaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je rooster met bakpapier.
  • Meng de bloem, het volkorenmeel, de bakpoeder, baking soda en zout in een kom. Wrijf de boter met je vingertoppen door het mengsel. Er ontstaan nu grote kruimels.
  • Voeg het losgeklopte ei toe aan de karnemelk en roer door het kruimelmengsel. Meng de krenten en kruiden ook door het vochtige deeg.
  • Bestuif je werkblad met wat bloem, leg het deeg hierop. Maak een platte schijf van ongeveer 18 cm doorsnede en 2,5 cm dik en verdeel deze in 8 gelijke punten. Rol ballen van deze punten en leg ze op het bakpapier. Bestuif je handen eventueel met bloem.
  • Snijd een kruis in de bollen en bestrijk ze met karnemelk.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de krentenbollen 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat even afkoelen en serveer ze bij je ontbijt of kopje thee.
Tags Krentenbrood
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating