Worteltaart met quinoa

Deze worteltaart is de favoriet van mijn man.  Inmiddels heb ik ‘m al heel vaak gemaakt, maar hij blijft lekker! Het recept heeft een bijzonder ingrediënt: quinoa. En dat maakt ‘m bijzonder van textuur; heerlijk sappig. Je kunt ‘m zo ook heel gemakkelijk glutenvrij maken. Quinoa is glutenvrij, wanneer je er een glutenvrij meel naast kiest, is ie geheel glutenvrij. Voor deze Koningsdag variant heb ik door de frosting wat wortelsap gedaan; voor een extra feestelijk tintje…

Het oorspronkelijke recept komt uit het boek: Supergranen van Chrissy Freer

Recept Afdrukken
Worteltaart met quinoa
Maaltijd tussendoortje
Keuken Hollands
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
frosting
Maaltijd tussendoortje
Keuken Hollands
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
frosting
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed je bakvorm met bakpapier
  2. Doe meel, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder, amandelmeel en suiker in een kom en roer door elkaar. Voeg de gekookte quinoa en de geraspte wortel en rozijnen en noten toe en roer alles goed door elkaar.
  3. Klop de eieren en de olie (in een blender) en roer goed door het meel/ quinoa mengsel.
  4. Schep het beslag in je beklede bakvorm en bak de taart in 50-60 minuten gaar. ( taart moet stevig aanvoelen en sateprikker er bijna droog uitkomen) Bovenkant van de taart eventueel afdekken met aluminium folie, wanneer deze te snel bruin wordt. Neem de taart uit het blik en laat hem helemaal afkoelen.
  5. Maak ondertussen de frosting. Roer de roomkaas met geraspte sinaasappel en sinaasappel sap tot een glad mengsel. Voeg de suiker toe en roer goed door elkaar. Voor deze Koningsvariant heb ik een paar theelepels wortelsap door het mengsel gemengd.
  6. Bestrijk de boven en zijkant van de taart, wanneer deze helemaal afgekoeld is, met de frosting.
  7. Serveer met sinaasappelschil en eventueel stukjes noot.