maaltijd in een kom; de bowl

Het is tegenwoordig erg in om een maaltijd ‘uit een kom’ te eten.. Je hebt het vast al wel gehoord of gegeten; de sushibowl, açai bowl of superbowl. “De kom staat symbool voor een nieuwe, meer ontspannen manier van eten”, zegt Denise Kortlever, culinair trendjournalist en auteur van het boek ‘All-day bowls’. Je maakt eigenlijk een lichtere versie van een bestaand recept, zoals de sushi bowl. Het is heel ontspannen en gemakkelijk. Je kunt er heerlijk mee variëren. Je kiest een aantal groenten, dan een graan of pseudograan en een beetje eiwit. Dan maak je de bowl af met nootjes of zaden, een lichte dressing of verse kruiden.

 

Ik maakte een eigen variant met geroosterde courgette, ui en paprika, zilvervliesrijst, stukjes vegetarische burger, gehalveerde cherry tomaatjes, een gesneden radijs en rucola. Als saus een beetje pindasaus ( kokosmelk met pindakaas ). Hierbij het recept, waarmee je natuurlijk naar hartelust kunt variëren!

Recept Afdrukken
maaltijd in een kom; de bowl BigOven - Sla recepten of voeg toe aan winkellijst
Prep Tijd 20
Kook Tijd 45
Passieve Tijd 0
Porties
Ingrediënten
Prep Tijd 20
Kook Tijd 45
Passieve Tijd 0
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de rijst gaar in 30-45 minuten. Of volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de courgette in blokjes, de ui fijn, de knoflook fijn en de paprika in stukjes en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Ik heb de courgette en paprika apart gehouden, zodat ik het gescheiden in de kom kon doen.
  3. Verwarm (of bak) de burger of andere eiwitbron.
  4. Snijd de radijs in plakjes en halveer de tomaatjes. En halveer de burger en snijd in reepjes.
  5. Zet 4 kommen op je werkblad en vul deze voor 3/4 met de rijst. Verdeel de courgette en paprika over de kommen, leg de burger reepjes in de kom. Verdeel de radijs, de tomaatjes en de rucola over de kommen.
  6. Dek ondertussen de tafel en serveer direct! Leuk om met stokjes te eten...;-)