-
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je rooster met bakpapier.
-
Meng de bloem, het volkorenmeel, de bakpoeder, baking soda en zout in een kom. Wrijf de boter met je vingertoppen door het mengsel. Er ontstaan nu grote kruimels.
-
Voeg het losgeklopte ei toe aan de karnemelk en roer door het kruimelmengsel. Meng de krenten en kruiden ook door het vochtige deeg.
-
Bestuif je werkblad met wat bloem, leg het deeg hierop. Maak een platte schijf van ongeveer 18 cm doorsnede en 2,5 cm dik en verdeel deze in 8 gelijke punten. Rol ballen van deze punten en leg ze op het bakpapier. Bestuif je handen eventueel met bloem.
-
Snijd een kruis in de bollen en bestrijk ze met karnemelk.
-
Schuif de bakplaat in de oven en bak de krentenbollen 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat even afkoelen en serveer ze bij je ontbijt of kopje thee.