Muffins met hazelnoot en abrikoos

Een lekkere volkorenmuffin met stukjes hazelnoot en abrikoos. Leuk bij een ontbijt en ook heerlijk als tussendoortje! De lijst met ingrediënten lijkt lang, maar deze muffins zijn gemakkelijk te maken. Even zorgen dat je de nootjes en abrikoos in huis hebt. Al het overige heb je vaak wel in de kast staan ;-)

Keuken: Hollands
Porties: 5 personen
Voorbereidingstijd: 10 min
Baktijd: 35 min
Totale tijd: 45 min

Stappenplan

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Zet de muffinvormpjes klaar.
  • Voeg de droge ingrediënten bij elkaar in een kom en meng ze.
  • Doe de 'natte' ingrediënten bij elkaar en meng deze.
  • Voeg dan de 'natte' ingrediënten bij de droge en spatel door elkaar. Er blijven stukjes in. (de abrikoos en hazelnoot)
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in ongeveer 20-25 minuten gaar op 180 graden.

Ingrediënten

  • 200 gram volkorenmeel tarwe of spelt
  • 60 gram amandelmeel
  • 0-50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat)
  • 2 teelepels kaneel
  • 1 snuf zout
  • 80-100 gram hazelnoten gehakt ( of andere nootjes zoals pecan)
  • 100 gram abrikozen in stukjes geknipt
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 40 ml plantaardige olie
  • 2 eieren
  • 3 hazelnoten ter decoratie
  • 8 muffinvormpjes

Onze andere recepten

Havermoutpap

Brownie puur met zwarte bonen

Raw speculaas suprise

Herfst cake