Maïsbrood met baking soda

We krijgen regelmatig vraag naar een recept voor maïsbrood. Dit is een brood dat gemaakt wordt met baking soda. Het is populair in Amerika, gemakkelijk te maken en erg lekker bij chilirecepten of pittige stoofschotels.

Variatie tip:

  • voeg een snuf cayennepeper toe aan het recept.
  • voeg in blokjes gesneden paprika toe van 1/4 paprika.
  • voeg 40 gram geraspte kaas toe.
  • voeg 1 tl gedroogde of een eetlepel verse dille toe aan het beslag.
Keuken: Amerikaans
Porties: 6 personen
Voorbereidingstijd: 15 min
Baktijd: 30 min
Totale tijd: 45 min

Stappenplan

  • verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een rechthoekige ovenschaal van ongeveer 30-20 cm in.
  • Doe de eieren in een kom en klop ze op de middelste stand tot ze schuimig zijn.
  • Meng het maismeel, zout en baking soda tot alles goed gemengd is en voeg de karnemelk toe en de resterende olie toe. Roer tot het een glad beslag is.
  • Giet het beslag in de ovenschaal en bak het maisbrood in 30 minuten tot het stevig aanvoelt en van de wand loskomt. Snijdt in stukken en serveer warm.

Ingrediënten

  • 10 gram plantaardige olie
  • 2 eieren groot
  • 215 gram maismeel
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 3 dl karnemelk

Onze andere recepten

mueslikoeken

Zuurdesembrood bakken

Brood uit de oven

Havermoutpap