Havermoutpap

Havermoutpap is een voedzaam en veelzijdig ontbijt dat je de perfecte start van de dag geeft. Dit recept is eenvoudig te maken en kun je helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Of je nu houdt van een eenvoudige, romige pap of houdt van variëren en de pap aanvult met fruit, noten, en specerijen, havermoutpap biedt eindeloze mogelijkheden. Hieronder vind je een goed basisrecept waarmee je snel een heerlijke kom havermoutpap op tafel zet.

Keuken: Hollands
Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd: 10 min
Baktijd: 0 min
Totale tijd: 10 min

Stappenplan

  1. Weeg 50 gram havermout af per portie en doe in een kom
  2. Voeg 100 gram kokend water of kokende (plantaardige) melk toe
  3. Laat 10 minuten staan
  4. Roer er de cacaopoeder/kaneel/ koekkruiden door
  5. Top af met de noten en bessen en het gesneden vers fruit.

Ingrediënten

100 gram (Graan&zo) instant havermout

200 gram kokend water of (plantaardige) melk

40 gram noten en rozijnen/ cranberry's

vers fruit; handje bosbessen, halve banaan, halve appel

1 theelepel cacao poeder of kaneel of koekkruiden

Onze andere recepten

Brownie puur met zwarte bonen

Raw speculaas suprise

Herfst cake

RAW-kokos-citroen energie bommetjes