Haver- amandelkoek

Deze koeken, je kunt er ook koekjes van maken vind ik echt heerlijk. Ze zijn glutenvrij door het gebruik van havermeel en amandelmeel. En door de combinatie van amandelmeel en appel lijken het net gevulde koeken, alleen dan de gezonde variant; zonder de boter en suiker! Recept voor 8-10 stuks.

Wij hebben ook een  mix gemaakt van deze koeken. Uit dit pak haal je zo’n 20 koeken.

Porties: 8 personen
Voorbereidingstijd: 15 min
Baktijd: 25 min
Totale tijd: 40 min

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed je rooster met bakpapier.
  2. Meng de droge ingrediënten in een mengkom; meelsoorten, suiker, koekkruiden, zout en bakpoeder.
  3. Rasp de appel fijn. Smelt de kokosolie (in pannetje of au bain marie). Meng de appel met de kokosolie en de melk.
  4. Spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten zodat een deeg ontstaat.
  5. Rol het deeg uit over een werkblad tot een dikte van 1-1,5 cm. Druk er met een vorm (een glas) rondjes uit en leg deze op het bakpapier. ( Je kunt ook balletjes maken en deze plat drukken, dan zijn alleen de randen vaak niet zo mooi)
  6. Bak de koeken in zo'n 25 minuten goudbruin en laat afkoelen buiten de oven.

Ingrediënten

  • 50 gram amandelmeel
  • 180 gram havermeel
  • 25-35 gram (kokosbloesem) suiker
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelelepels bakpoeder
  • kleine appel
  • 35 gram kokosolie gesmolten
  • 50 ml (plantaardige) melk amandelmelk bijvoorbeeld

Onze andere recepten

Havermoutpap

Brownie puur met zwarte bonen

Raw speculaas suprise

Herfst cake