Eiersalade

Eiersalade kun je heel gemakkelijk zelf maken. Lekker fris, naar eigen smaak en heerlijk op je brood of toast. Heel smaakvol met onze graaseieren ;-)

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 15 min

Stappenplan

  1. Kook de eieren hard in 8-10 minuten. Laat ze schrikken in koud water en ontdoe ze van de schil.
  2. Snijd de afgekoelde eieren in kleine stukjes.
  3. Snipper het sjalotje zo fijn mogelijk en doe in een kom(metje).
  4. Doe daar de yoghurt en mosterd bij, breng op smaak met de paprika poeder en kerrie poeder en peper en zout en meng goed.
  5. Voeg hierbij de stukjes ei en roer voorzichtig door elkaar.
  6. Knip de bieslook fijn en voeg dit erbij.

Tip

  • Als je de mayonaise toevoegt, roer je die door de yoghurt .

Ingrediënten

  • eieren hardgekookt
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels Griekse Yoghurt of kwark of plantaardige yoghurt
  • klein sjalotje fijngesneden
  • 1 snuf paprikapoeder of meer naar smaak
  • 1 snuf kerriepoeder of meer naar smaak
  • 1 eetlepel bieslook fijngeknipt
  • peper en zout
  • 1 theelepel mayonaise optioneel, naar smaak

Onze andere recepten

Spirulina pesto

Avocado limoentaart

Cranberrytruffels met citroen

oliebollen