-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed je rooster of bakplaat met bakpapier. Verdeel hierover de blokjes zoete aardappel en bestrooi ze met de komijn.
-
Bedruppel ze met 1 eetlepel van de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster in ongeveer 25 minuten goudbruin en zacht.
-
Doe de stukjes zoete aardappel over in een kom en pureer ze grof. Laat de puree afkoelen.
-
Knijp het overtollige vocht uit de geraspte courgette. Voeg het raspsel toe aan de zoete aardappel puree. Voeg de havervlokken toe, samen met de feta, pijnboompitten en kruiden.
-
Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper toe. Kneed dit alles met schone handen door elkaar en vorm er 6 burgers van.
-
Gebruik een groot bord en verdeel daar de overige havervlokken over. Wentel de burgers erin zodat de burgers rondom bedekt raken met de havervlokken.
-
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers tot ze goudbruin en krokant zijn; ongeveer 3 minuten per kant.
-
Lekker met een broodje met hummus, sla en tomaat, of gewoon bij je warme maaltijd als vleesvervanger!