Dit is een recept om een brood te bakken in de oven, met de hand te kneden
of met een stand mixer.
Dit is een recept om een brood te bakken in de oven, met de hand te kneden
of met een stand mixer.
1. Doe alle ingrediënten in de kom van je mixer en kneed het in 10-15 min.
tot een soepel deeg (of met de hand in 20 min).
2. Vorm een bal van het deeg en leg deze in een ingevette kom. Dek af met
plasticfolie. Laat het deeg in 45-60 min. in volume verdubbelen.
3. Stort het deeg op een ingevette of bebloemde werkplek en duw de lucht
eruit. Bol het deeg losjes op en laat het afgedekt zo’n 20 min. rusten.
4. Vorm er vervolgens een brood van en leg dit in een rijsmandje of bakblik.
Dek af met plasticfolie en laat het deeg in 45-60 min. in volume
verdubbelen (of bijna).
5. Verwarm (tijdens dit rijzen) de oven voor op 220 graden.
6. Schuif je bakblik in de oven (zonder plasticfolie) of stort het brood op je
rooster (met bakpapier bekleed).
7. Bak het brood 20 min. en verlaag dan de temperatuur naar 200 graden.
8. Bak het brood in nog 20 min. gaar en bruin.
9. Los het brood direct na het bakken uit het bakblik en laat afkoelen op een
rooster.