Muesli bol met baking soda

het recept van de mueslibol van de mix om te maken met baking soda

  • 1 mix muesli bol
  • 1,5 theelepel baking soda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 10 gram honing (optioneel)
  • 40 gram roomboter
  • 230 gram karnemelk
  • 20 gram vlokken (als topping)
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je rooster met bakpapier.

  2. Doe de mix in een kom en voeg de bakpoeder en baking soda toe en meng goed.

  3. Voeg de boter toe en wrijf de boter met je vingertoppen door het mengsel. Er ontstaan nu grote kruimels.

  4. Voeg de karnemelk toe en roer door het kruimelmengsel.

  5. Bestuif je werkblad met wat bloem, en leg het deeg hierop.

  6. Maak een platte schijf van 2,5 cm dik en verdeel deze in 10 gelijke punten. Rol ballen van deze punten en leg ze op het bakpapier. Bestuif je handen hiervoor eventueel met bloem of maak ze vochtig.

  7. Bestrijk de bollen met karnemelk en bestrooi ze met vlokken naar keuze. schuif de bakplaat in de oven.

  8. Bak de mueslibollen 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen en geniet!