Matcha Latte

Matcha Latte, gemaakt van matcha poeder. Dat weer gemaakt is van het blad van de matcha plant. Door het hele blad te gebruiken worden alle voedingsstoffen van het blad gebruikt voor de thee. De thee heeft een rijke volle smaak en wordt als een superfood gezien. Matcha bevat caffeïne, een goede keus om eens te vervangen door je koffie. Ook bevat matcha L-theanine; een aminozuur dat rustgevend is voor je brein. Matcha is lekker om zo te drinken, maar ook bijzonder geschikt voor een latte, met melk.

  • melk opschuimer
  • 250 ml melk (amandel, haver, soja, of koemelk)
  • 2 theelepels matchapoeder

optioneel

  • 2 theelepels honing of maple syrop
  • 1 mespuntje vanille ((of een theelepel vanille extract))
  1. Zet 3 kopjes of kleine glazen klaar en verdeel hierover de matchapoeder.

  2. Voeg een klein beetje (lepeltje) water toe en klopt los tot de matcha poeder volledig gemengd is.

  3. Meng de melk met de honing of maple syrop als je dat wilt en met de vanille en schuim op je in melkopschuimer.

  4. Indien je melkopschuimer niet verwarmd, giet dan de geschuimde melk in een pannetje en breng aan de kook.

  5. Verdeel de geschuimde warme melk, (uit de pan, zodra de melk begint te koken, of uit je melkopschuimer als die afslaat), over de kopjes, strooi eventueel nog wat matcha poeder over de melk en klaar is je matcha latte!