Eiersalade kun je heel gemakkelijk zelf maken. Lekker fris, naar eigen smaak en heerlijk op je brood of toast. Heel smaakvol met onze graaseieren ;-)

 

Eiersalade

  • 5 eieren (hardgekookt)
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels Griekse Yoghurt of kwark (of plantaardige yoghurt)
  • 1 klein sjalotje (fijngesneden)
  • 1 snuf paprikapoeder (of meer naar smaak)
  • 1 snuf kerriepoeder (of meer naar smaak)
  • 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt)
  • peper en zout
  • 1 theelepel mayonaise (optioneel, naar smaak)
  1. Kook de eieren hard in 8-10 minuten. Laat ze schrikken in koud water en ontdoe ze van de schil.
  2. Snijd de afgekoelde eieren in kleine stukjes.
  3. Snipper het sjalotje zo fijn mogelijk en doe in een kom(metje).
  4. Doe daar de yoghurt en mosterd bij, breng op smaak met de paprika poeder en kerrie poeder en peper en zout en meng goed.
  5. Voeg hierbij de stukjes ei en roer voorzichtig door elkaar.
  6. Knip de bieslook fijn en voeg dit erbij.

Tip

  1. Als je de mayonaise toevoegt, roer je die door de yoghurt .