Van bevroren banaan kun je heerlijk ijs maken! Dat is wel lekker met dit warme weer. Je hebt maar 1 ingrediënt nodig; en dat zijn (rijpe) bananen. Natuurlijk kun je ook goed variëren met (bevroren) fruit, kaneel of cacao of dadel of honing!

bananenijs

  • 4 bananen (rijp of overrijp)

variatie

  • 100 gram fruit (eventueel bevroren)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel cacao
  • 2 medjooldadels
  • 1 eetlepel honing
  1. Pel de bananen en snijdt ze in kleine stukjes.
  2. Doe de stukjes banaan in een bak of zak en leg ze voor tenminste 4 uur in de vriezer, liefst langer.
  3. Haal ze na 4 uur uit de vriezer en mix tot ze zacht en luchtig zijn en je de substantie van een zacht ijs hebt.
  4. Serveer meteen of voeg nog een van de variaties toe.
    Je kunt het ijs ook in een bak in de vriezer bewaren. Wel ongeveer 15-20 minuten voor gebruik uit de vriezer halen.
tussendoortje
Hollands