Havermout pap
Havermoutpap als ontbijt is een goede start van de dag! Niet alleen is het ontzettend lekker, maar het is ook erg voedzaam , waardoor je een groot deel van je ochtend verzekerd bent van een verzadigd gevoel. En je kunt eindeloos variëren met je pap; zo zit er voor iedereen wel een smaakje bij….
- 65 gram havermout (instant)
- 250 gram water of melk (kokend)
Topping
- 1 of 2 theelepels cacao poeder, kaneel, koekkruiden
- 1 of 2 eetlepels fruit (blauwe bessen, frambozen, stukjes appel, banaan of ander fruit) (mag ook bevroren)
- 1 eetlepel rozijnen, cranberry's, andere bessen
- 1 eetlepel noten (eventueel in stukjes)
-
Doe de havermout in een kom.
-
giet de kokende (plantaardige) melk of water erover.
-
laat 10- 15 minuten staan, roer door.
-
Voeg je topping toe.
-
En eet als het nog warm is, of laat afkoelen als je het liever koud eet ;-)