Eiersalade kun je heel gemakkelijk zelf maken. Lekker fris, naar eigen smaak en heerlijk op je brood of toast. Heel smaakvol met onze graaseieren ;-)
Eiersalade
- 5 eieren (hardgekookt)
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels Griekse Yoghurt of kwark (of plantaardige yoghurt)
- 1 klein sjalotje (fijngesneden)
- 1 snuf paprikapoeder (of meer naar smaak)
- 1 snuf kerriepoeder (of meer naar smaak)
- 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt)
- peper en zout
- 1 theelepel mayonaise (optioneel, naar smaak)
- Kook de eieren hard in 8-10 minuten. Laat ze schrikken in koud water en ontdoe ze van de schil.
- Snijd de afgekoelde eieren in kleine stukjes.
- Snipper het sjalotje zo fijn mogelijk en doe in een kom(metje).
- Doe daar de yoghurt en mosterd bij, breng op smaak met de paprika poeder en kerrie poeder en peper en zout en meng goed.
- Voeg hierbij de stukjes ei en roer voorzichtig door elkaar.
- Knip de bieslook fijn en voeg dit erbij.
Tip
- Als je de mayonaise toevoegt, roer je die door de yoghurt .