Een frisse en zomerse couscous salade. Erg smaakvol door de combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. De verse kruiden en limoen geven de salade een frisse smaak!
oorspronkelijk recept: hellofresh
couscoussalade met geitenkaas
- 340 gram couscous (volkoren)
- 2 stuks gele paprika
- 2 stuks trostomaat
- 4 stengels bosui of een rode ui
- 2 stuks appel
- 16 blaadjes verse munt
- 12 takjes peterselie
- 1 stuks limoen
- 100 gram geitenkaas (bolletjes)
- 700 ml groente bouillon
- 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- Maak de groente bouillon. Giet de bouillon op de couscous en laat afgedekt 10 minuten staan.
- snijd de gele paprika en de tomaat in kleine stukjes. Snijd de lente-ui in fijne ringen.
- Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd deze in kleine stukjes.
- Haal de blaadjes munt van de takjes en knip de munt fijn. Knip ook de takjes en blaadjes van de peterselie fijn.
- Voeg de paprika, tomaat, appel, lente-ui en het grootste gedeelte van de kruiden toe aan de couscous.
- Was de limoen. Rasp de groene schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie, 1 lepel limoensap toe aan de salade en voeg naar smaak nog peper en zout toe.
- Schep de couscoussalade over 4 borden, verdeel de geitenkaas bolletjes erover en garneer met de overige kruiden. Voeg eventueel meer limoensap of rasp toe.