Burger van geroosterde zoete aardappel, courgette en havervlokken

Een smaakvolle vegetarische burger met een krokant laagje door de havervlokken. De geroosterde zoete aardappel geeft veel smaak. Lekker met stukjes witte kaas.

  • Oven
  • 500 gram zoete aardappel (geschild, in blokjes)
  • 1 courgette (grof geraspt)
  • 50 gram havervlokken (en 70 gram extra voor de buitenkant)
  • 50 gram feta of witte kaasblokjes
  • 40 gram pijnboompitten (licht geroosterd)
  • 1 theelepel komijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bieslook (geknipt)
  • 1 eetlepel bladpeterselie (fijngehakt)
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed je rooster of bakplaat met bakpapier. Verdeel hierover de blokjes zoete aardappel en bestrooi ze met de komijn.

  2. Bedruppel ze met 1 eetlepel van de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster in ongeveer 25 minuten goudbruin en zacht.

  3. Doe de stukjes zoete aardappel over in een kom en pureer ze grof. Laat de puree afkoelen.

  4. Knijp het overtollige vocht uit de geraspte courgette. Voeg het raspsel toe aan de zoete aardappel puree. Voeg de havervlokken toe, samen met de feta, pijnboompitten en kruiden.

  5. Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper toe. Kneed dit alles met schone handen door elkaar en vorm er 6 burgers van.

  6. Gebruik een groot bord en verdeel daar de overige havervlokken over. Wentel de burgers erin zodat de burgers rondom bedekt raken met de havervlokken.

  7. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers tot ze goudbruin en krokant zijn; ongeveer 3 minuten per kant.

  8. Lekker met een broodje met hummus, sla en tomaat, of gewoon bij je warme maaltijd als vleesvervanger!

dinner
Hollands
Zelf maken